Na gril patří nejen maso, ale také zelenina

Zima je sice v plném proudu, ale čas běží neúprosně a než se nadějeme, bude tady jaro. Jaro přinese teplejší počasí, naše zahrady y se pomalu začnou zelenat a každý z nás, kdo vlastní zahradu, ji bude moci využívat naplno. A jednou z činností, na které se těšíme v souvislosti s naší zahradou nejvíce, je grilování. Vyzkoušejte zeleninu Výraz grilování ve většině z nás evokuje představu uzenin, steaku, kuřete nebo jiného masa. Ovšem je potřeba si připustit, že moderní grilování, to není jen klasický kus masa na grilu. Pokud vlastníme kvalitní gril, můžeme si na něm připravit prakticky jakékoli jídlo. Obzvláště v posledních letech mnozí z nás zkoušejí grilovat kupříkladu zeleninu a mohu vás ujistit, že ten z vás, kdo neví, jak grilovaná zelenina chutná, ten neví o co přichází. Grilovat se dá prakticky vše, alespoň co se týče zeleniny Výhodou grilované zeleniny je fakt, že ji nemusíme používat pouze jako přílohu, ale také jako hlavní chod. Díky tomu si na své přijdou skutečně všichni, i vegetariáni. Zeleninu na gril si můžeme vybrat podle chuti, jelikož grilovat se dá opravdu velké množství druhů zeleniny. Namátkou jmenujme například rajčata, papriky, cukety, kedlubny, fazolové či hrachové lusky, chřest,kukuřici, lilky nebo patisony. Kombinujeme maso se zeleninou Grilováním však můžeme připravit i pokrmy, které v sobě kombinují maso i zeleninu. Takovou lahůdkou je třeba kuře na paprice nebo plněné papriky. Zelenina se v drtivé většině případů griluje do měkka a podává se s nejrůznějšími omáčkami, případně různými dippy. Estetický a také chuťový dojem z grilované zeleniny je opravdu prvotřídní. Takže až nastane ten správný čas na grilování, vyzkoušejte zeleninu a překvapte sebe i své přátele. Uvidíte, že nebudete litovat.

Publikováno: 11. 01. 2013

Kategorie: Nezařazené

Autor: Ivana Kolářová

Tagy: gril | grilovaná zelenina | grilování