Černý čaj může snížit riziko kardiovaskulárních chorob

Mnoho lidí momentálně trápí víceré civilizační choroby – jako třeba různé onemocnění kůže, či třeba až velmi nepříjemné záležitosti jako rakovina či leukemie. Právě kvůli tomu se jim snažíme co nejlépe vyhýbat, také třeba za pomoci úpravy jídelního lístku. Nemusíte upravovat jídlo, někdy stačí pouze změnit to, co pijete. Jako třeba místo slazených nealkoholických nápojů upřednostnit chutné čaje, jakým je třeba také černý čaj!

Tento druh čaje se podobně jako populární zelený čaj vyrábí oxidací, která je však o něco delší než při klasických druhů čaje. Právě díky tomu má čaj tak známou barvu, výraznou chuť i krásnou vůni. Právě vůně je velice zajímavá – kým při jiných druzích čaje ustoupí charakteristická vůně do pár měsíců, černý čaj si dokáže udržet vůni třeba i po celý rok.

Velmi pozitivní je zdravotní účinek na lidský organizmus, jelikož rozumné pití tohoto čaje snižuje riziko srdcových či kardiovaskulárních chorob. Schválně však připomínáme slovíčko rozumné, jelikož pití černého čaje musíte rozumně vyvažovat s jinými tekutinami. Samotný čaj je totiž relativně silný a výrazný, a proto doporučujeme pouze několik šálků denně, víc radši ne. Třeba v Anglii je v módě kombinovat tento čaj s mlékem. Mléko jako takové nemusí uškodit, podle výzkumů odborníků však trochu potlačuje pozitivní účinky černého čaje. Proto s černým čajem jako takovým radši opatrněji, aby se jeho pozitivní účinky nestali kontraproduktivní!

Jak už jsme naznačili, tak čaj je velice ,,silný,“ což indikuje výraznou energetickou hodnotu pro lidský organizmus. Tělo tak získává potřebnou energii pro jakoukoli náročnou činnost, kterou je potřeba v daný den vykonat. Pokud máte zájem získat více informací o černých čajích, případně si je také zakoupit, tak navštivte internetovou stránku www.rajcaju.cz, nabízející mnoho druhů černých čajů za výhodných podmínek!

 

Publikováno: 15. 08. 2013

Kategorie: Zdraví

Autor: Ivana Kolářová