Největší svého druhu v ČR: Franšíza ReFresh Bistro je Skvělá investice do budoucnosti

Hledáte smysluplnou a ekonomicky stabilní investici s nízkým rizikem? Pak by vás mohlo zaujmout ReFresh Bistro, největší síť školních bister v České republice, která v roce 2023 získala prestižní ocenění Nejzajímavější franšíza roku.

Co dělá z ReFresh Bistro tak výjimečnou franšízu?

Jedinečný koncept: ReFresh Bistro nabízí zdravé a chutné stravování pro studenty, pedagogy i další zaměstnance škol. Nabídka zahrnuje bagety, panini, saláty, wrapy, smoothies a další produkty, které splňují přísné nutriční normy.

Nízké riziko: Školní bistra se těší stabilní poptávce po celý rok, a to i v období ekonomické recese. Díky tomu je franšíza ReFresh Bistro ideální volbou pro investory, kteří hledají jistotu a stabilitu.

Podpora franšízora: ReFresh Bistro svým franšízantům poskytuje komplexní podporu v podobě marketingu, logistiky, školení a zákaznického servisu. Díky tomu máte jistotu, že i bez předchozích zkušeností v gastronomii budete ve svém podnikání úspěšní.

Rozhovor s Davidem Alešem, úspěšným franšízantem ReFresh Bistro

Co vás oslovil na nápadu provozovat školní bistro?

"Reklamu na ReFresh Bistro jsem náhodou uviděl na sociálních sítích a hned mě zaujala. Oblast školství mi je docela blízká a líbil se mi jednoduchý, a přitom propracovaný koncept bistra."

Jak se vám daří uspět s nabídkou bez klasických "pamlsků"?

"Omezení takzvanou pamlskovou vyhláškou se týká především základních škol. Já se ale zaměřuji na střední školy, kde není problém sestavit atraktivní nabídku pro studenty. Nabízíme dostatek zdravých a zároveň chutných produktů. Letos jsem do nabídky zařadil například ovocné saláty, které si studenti oblíbili."

Jaká je ekonomická rentabilita vašich poboček?

"V současnosti provozuji 7 poboček ReFresh Bistro a každá z nich má odlišnou ekonomiku. Důležitá je výše tržeb, nájemné a energie. Do ziskovosti vstupuje i ochota školy spolupracovat s bistrem a preference zákazníků. Obecně se dá říct, že zisk se pohybuje v průměru mezi 5-15% z tržeb."

Kolik lidí se podílí na chodu vašich bister?

"Mám celkem 20 zaměstnanců. Na každé pobočce je jeden zaměstnanec na směnu. Snažím se s nimi být v pravidelném kontaktu a motivovat je k co nejlepší práci."

Jak řešíte období prázdnin, kdy studenti ve škole nejsou?

"Prázdniny jsou ideální čas na přípravu na nový školní rok a případně i otevření nového bistra. Letos jsem během prázdnin otevíral 2 pobočky. Zároveň se snažím hledat další možnosti, kde otevřít bistro mimo oblast škol, abych mohl zaměstnancům nabídnout práci i v létě."

Jaké je vaše hodnocení podpory ze strany franšízora?

"Bez úzké spolupráce s mateřskou firmou by to nešlo. Velmi oceňuji telefonní linku, kde jsou vždy k dispozici s radou a pomocí. Ale co je pro mě nejdůležitější, je osobní přístup a úzká spolupráce s lidmi z firmy Designex. Za to jsem jim nesmírně vděčný."

Plány do budoucna:

"V příštím roce plánuji otevřít další bistro na Gymnáziu Budějovická. Také bych rád rozšířil síť bister v Praze a vyzkoušel tento koncept i v továrnách nebo úřadech."

Franšíza v tomto specifickém gastro oboru je skvělou investiční příležitostí pro všechny, kteří hledají smysluplnou a ekonomicky stabilní investici s nízkým rizikem. Pokud máte zájem o bližší informace, neváhejte navštívit stránky ReFresh Bistro.

Publikováno: 29. 03. 2024

Kategorie: Podnikání

Autor: Ivana Kolářová