Co takhle vyrazit na nedělní brunch?

Nedělní brunch je synonymum pro spojení dobrého jídla, nedělního odpočinku a společenské události. V mnoha zemích je to nedělní rituál, který začíná pronikat i k nám. A co si pod slovem "brunch" vlastně představit? Je to něco mezi snídaní a obědem, trvá od dopoledne do odpoledne. Brunch se často pořádá v restauracích větších hotelů nebo hotelových řetězců. To je pro brunch velká výhoda, protože v takovýchto hotelech vaří špičkoví kuchaři, alespoň většinou. U nás se nedělní brunch pořádá formou bufetu za fixní poplatek. Můžete narazit i na formu degustačního menu. Skladba jídel se často liší. Někde připravují švédské stoly, které přetékají pokrmy studené či teplé kuchyně, někde naleznete jednohubky nebo třeba grilované steaky. V ceně bývají nealkoholické nápoje, víno, pivo, káva a čaj. Děti zpravidla mívají výrazné slevy. Pokud chcete uspokojit nejen své chuťové buňky, ale i touhu po zábavě, vyberte si restauraci, která připravuje brunch i s doprovodným programem (živá hudba, program pro děti atd.). Jestliže si chcete v neděli vyrazit s dětmi, přáteli nebo s obchodními partnery na příjemné neformální setkání, brunch je tou správnou volbou.  

Publikováno: 20. 09. 2012

Kategorie: Rady a tipy

Autor: Adélka Brabencová