Jak pít, aby vás na druhý den nebolela hlava?

Chystáte se uspořádat narozeninovou oslavu, párty nebo jinou akci, na které poteče alkohol proudem? Někteří lidé to mají „ v malíku“. Znají svou míru a pijí jen tolik alkoholu, kolik jim tělo dovolí. Takových konzumentů je ale menšina. Většina lidí naopak míru nezná, případně netuší, na co si dát při pití alkoholických nápojů pozor. Zjednodušený recept zní – nepřehánět to, nemíchat, současně pít dostatek vody a prokládat alkoholické nápoje jídlem. Pokud vám bude na druhý den špatně, dejte si malé pivo. Jen málokterý konzument zůstane u jednoho druhu alkoholického nápoje. Oslavy se obvykle nesou v duchu mixování. Pije se vše, co účastníci přinesou. Což je zcela zásadní chyba, které se můžete dopustit. Kombinace více druhů alkoholických nápojů obvykle vede k pořádné kocovině. To samé ostatně platí i pro jídlo. Anebo snad mícháte kyselé okurky se šlehačkou? Zároveň dodržujte pitný režim. S alkoholem to nepřehánějte a vypijte stejné množství vody. Voda zpomaluje vstřebávání alkoholu a zamezuje dehydrataci, kterou vyvolává právě alkohol. Platí, že konzumace alkoholu vyvolává pocit žízně. Tu byste neměli hasit dalším alkoholem, ale vodou. Jednou z nejčastějších chyb je konzumace alkoholu na prázdný žaludek. Rozhodnete-li se oslavu zpestřit alkoholickými nápoji, nezapomeňte souběžně konzumovat dostatek jídla. Ideálně potravin s vyšším obsahem bílkovin (sýr, maso…). Samozřejmě s mírou, protože jinak vám hrozí zánět slinivky břišní. Volba alkoholického nápoje záleží na mnoha faktorech. Jednak na osobních preferencích (každému chutná něco jiného) a zároveň a předpokládané době pití. V rámci celovečerního popíjení je mnohem lepší víno než destiláty. Rada na závěr zní – s alkoholem to nepřehánějte a raději konzumujte méně, ale zato kvalitnější nápoje. Víno, destiláty a sekty seženete i z pohodlí domova v e-shopu společnosti VD Vinotéky. Případně na některé z více než 80 prodejen v rámci celé České republiky.

Publikováno: 19. 08. 2016

Kategorie: Životní styl

Autor: Ivana Kolářová